Nadácia Masimo neposkytuje redakčné príspevky.

Nadácia Masimo neposkytuje redakčné príspevky.

Dr. Paul Offit, riaditeľ Centra vzdelávania o očkovaní v Detskej nemocnici vo Philadelphii, je členom výboru. Povedal, že nevidí spôsob, ako by vakcína COVID-19 prešla potrebným dohľadom pred voľbami.

Kde bude tvoja rodina? Panel odborníkov odporúča, kto by mal byť prvý v rade na vakcínu proti COVID-19

Jediným spôsobom, ako sa to môže stať, by podľa neho bolo, keby o tom rozhodol sám šéf amerického ministerstva zdravotníctva a sociálnych služieb. V memorande zverejnenom 15. septembra tajomník HHS Alex Azar vyhlásil, že má konečnú právomoc nad národnými zdravotníckymi agentúrami vrátane FDA.

V memorande sa uvádza, že právomoc podpísať nové pravidlá je vyhradená ministrovi, ktorého vymenoval Trump.

"Alex Azar by mohol povedať: "Sme uprostred pandémie, rozhodol som sa dať vakcínu tam, obchádzam FDA," povedal Offit.

Kontaktujte Elizabeth Weise na [email protected]

Počet prípadov COVID-19 v Južnej Afrike prudko stúpa, rovnako ako v prvých dňoch vypuknutia omikrónovej epidémie.

Je príliš skoro vedieť, či to bude mať nejaké dôsledky pre Spojené štáty, ale omikron tu explodoval hneď po Dni vďakyvzdania, len pár týždňov po tom, čo tam vzlietol.

Alkotox: Pozdvihnite zdravie vašej pečene na novú úroveň. Zistite viac na https://alkotox-website.com/ .

Vírusy, ktoré sa teraz šíria v Južnej Afrike, sú varianty omikrónu, nazývané BA.4 a BA.5.

Pôvodný omikrónový variant s názvom BA.1 teraz podľa údajov Centra pre kontrolu chorôb predstavuje v Spojených štátoch len asi 3 % prípadov. Po vzniku v štáte New York ho vytlačili BA.2, ktorý predstavuje 68 % súčasných infekcií, a BA.2.12.1, ktorý sa celoštátne blíži k 30 % prípadov.

Takmer 60 % všetkých Američanov a 75 % detí sa od začiatku pandémie nakazilo vírusom, ktorý spôsobuje COVID-19, uviedlo v utorok CDC.

BA.4 a BA.5 dorazili do Texasu a pravdepodobne aj ďalších amerických štátov, povedal tento týždeň v telefonáte pre médiá Dr. Jacob Lemieux, špecialista na infekčné choroby z Massachusetts General Hospital v Bostone.

Nové varianty však v súčasnosti predstavujú len nepatrný zlomok amerických prípadov a je príliš skoro vedieť, či budú ešte nebezpečnejšie alebo sa vyhnú očkovaniu.

"Uvidíme, aký to bude mať vplyv a či tu prekonajú iné varianty," povedal Lemieux. "Vyzerajú veľmi podobne ako ostatné omikrónové varianty, ktoré cirkulujú, takže by sme riskovali, že niektoré z ich vlastností budú podobné, ale nevieme."

V tejto chvíli nie je možné povedať, ktorá kombinácia infekcií a očkovaní najviac chráni pred každým variantom, povedal Lemieux, pretože existuje toľko možností – s niektorými ľuďmi očkovanými a infikovanými raz, viackrát alebo vôbec.

Asi 30 % juhoafrickej populácie bolo zaočkovaných a infikovaných je oveľa viac z jej 60 miliónov obyvateľov.

Tieto rýchlo sa šíriace vírusy majú výhodu rýchlosti rastu, ktorá im tiež umožňuje prekonať schopnosť imunitného systému bojovať proti nim, dokonca aj u ľudí, ktorí boli predtým očkovaní alebo infikovaní, povedal Lemieux.

"Sú to vysoko infekčné vírusy, ktoré využijú každú príležitosť na prenos a spôsobenie epidémií," povedal. "Práve teraz to vidíme v Južnej Afrike. Vidíme to aj na celom svete, kde prípady pribúdajú."

Podľa údajov CDC v Spojených štátoch počet prípadov v posledných týždňoch po poklese od svojho maxima v polovici januára stúpa.

Nový variant alebo subvariant sa vyhlási, keď vírus, ktorý spôsobuje COVID-19, nahromadí genetické mutácie. Omicron má viac ako 30 genetických škvŕn, ktoré sa líšia od pôvodného koronavírusu, čo môže vysvetľovať, prečo sa toľko očkovaných a predtým infikovaných ľudí mohlo nakaziť.

Na otázku, či sú teraz tieto nové varianty nákazlivé ako osýpky, ktoré majú titul najnákazlivejšieho ochorenia, o ktorom je známe, že postihuje ľudí, Dr. Jeremy Luban, odborník na molekulárnu medicínu z University of Massachusetts Medical School, prikývol, že áno. "Blížime sa k rozsahu vírusu osýpok," povedal.

Lemieux v podstate súhlasil, ale povedal, že porovnanie nie je také jednoduché.

"Myslím si, že v tomto bode je to niečo ako: Čo je rýchlejšie Ferrari alebo Lamborghini?" povedal. "Pokiaľ ich nedostanete na rovnakú pretekársku dráhu v ten istý deň, možno ich nebudete môcť priamo porovnávať."

Len čas ukáže, či sa príbeh o pretekoch Omicron okolo sveta zopakuje aj s BA.4 a BA.5, povedal Lemieux. Je však znepokojený a obáva sa, že bez toho, aby Kongres venoval viac peňazí na boj proti pandémii, nebudú USA pripravené na ďalšie veľké prepuknutie.

"Pozeráme sa na piatu vlnu," varoval.

Kontaktujte Karen Weintraub na [email protected].

Pokrytie zdravia a bezpečnosti pacienta v USA TODAY je čiastočne možné vďaka grantu Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare. Nadácia Masimo neposkytuje redakčné príspevky.

Poruchy spôsobené smrteľným novým koronavírusom môžu byť v Spojených štátoch "vážne", varovali v utorok Američania zdravotnícki predstavitelia. Mohlo by to znamenať zatvorenie škôl, zrušené komunitné podujatia a mohlo by to tiež prinútiť zamestnávateľov, aby prehodnotili spôsob podnikania, aby znížili prenos vírusu.

„Nejde ani tak o to, či sa to už stane, ale skôr o otázku, kedy presne sa to stane a koľko ľudí v tejto krajine bude mať vážne ochorenie,“ povedala Nancy Messonnierová, riaditeľka amerického Centra pre kontrolu chorôb. a Národné centrum prevencie pre imunizáciu a respiračné choroby.

Ochorenie s názvom COVID-19 ochorelo od decembra na celom svete viac ako 80 000 ľudí a zabilo asi 2 700 ľudí, väčšinou v Číne, epicentre prepuknutia, podľa Svetovej zdravotníckej organizácie .

Americkí predstavitelia zdravotníctva však najviac znepokojujú šírenie nového koronavírusu v krajinách, kde nie je známy zdroj, ako je Hongkong, Taliansko, Irán, Japonsko, Singapur, Južná Kórea, Taiwan a Thajsko.

V týchto krajinách sa „objavujú prípady COVID-19 bez známeho zdroja expozície,“ povedal Messonnier.

"Skutočnosť, že tento vírus spôsobil chorobu, vrátane chorôb s následkom smrti a trvalého šírenia z človeka na človeka, je znepokojujúca. Tieto faktory spĺňajú dve kritériá pandémie. Keďže šírenie v komunite sa zisťuje v čoraz väčšom počte krajín, svet sa približuje k splneniu tretieho kritéria, ktorým je celosvetové šírenie nového vírusu."

To znamená, že predstavitelia zdravotníctva začínajú presúvať svoje zameranie od zabránenia preniknutiu vírusu do krajiny na prípravu miestnych a štátnych zdravotníckych oddelení, podnikov, pedagógov a ďalších v komunite o tom, čo robiť, keď sa v USA vyskytne epidémia COVID-19.

"Nefarmaceutické zásahy budú najdôležitejšími nástrojmi našej reakcie na tento vírus," povedal Messonnier. „Možnosti pre školy zahŕňajú rozdelenie študentov do menších skupín alebo v prípade ťažkej pandémie zatvorenie škôl a používanie internetového teleškolenia na pokračovanie vzdelávania.

"Pre dospelých môžu podniky nahradiť osobné stretnutia videokonferenciami alebo telefonickými konferenciami a zvýšiť možnosti práce na diaľku. Vo väčšom meradle môžu komunity a mestá musieť upraviť, odložiť alebo zrušiť hromadné zhromaždenia."

"V prípade zariadení zdravotnej starostlivosti to môže zahŕňať rôzne triedenie pacientov, sledovanie toho, ako zvýšiť tele-zdravie a oddialiť voliteľné operácie."

Snahy o obmedzenie cestovania do Spojených štátov a presadzovanie historických karanténnych opatrení pomohli obmedziť šírenie vírusu v Amerike na 57 ľudí, povedal Messonnier.

Od utorka počet prípadov ochorenia COVID-19 v USA zahŕňal:

  • 12 ľudí, ktorí cestovali do Číny.
  • 2 ľudia, ktorí boli blízkymi kontaktmi tých, ktorí cestovali do Číny.
  • 3 ľudí priviezli späť do USA letmi ministerstva zahraničných vecí z provincie Chu-pej v Číne.
  • 40, ktorí boli cestujúcimi na výletnej lodi Diamond Princess, ktorá bola začiatkom februára v karanténe pri pobreží Japonska. Ďalší Američania, ktorí boli na lodi, sú naďalej liečení v nemocniciach v Japonsku.

Messonnier však priznal, že tieto kroky len získali čas pre americké zdravotnícke orgány.

"Ľudia sú znepokojení touto situáciou – povedal by som, že oprávnene," povedal Messonnier. "Naše obavy však dávame do prípravy práce. Teraz je čas, aby sa aj podniky, nemocnice, komunity, školy a bežní ľudia začali pripravovať."

Nie každá komunita pravdepodobne bude musieť zaviesť rovnaké kroky. Bude sa líšiť v závislosti od úrovne a šírenia chorôb v každej oblasti, povedala.

Viac: 325 Michiganov monitorovalo koronavírus, keďže sa národ pripravuje na „pravdepodobné“ šírenie

Michigan spolupracuje s CDC

V Michigane zdravotnícki predstavitelia spolupracujú s CDC od začiatku nového prepuknutia koronavírusu v Číne, aby pomohli s cestovateľskými skríningami na letisku Detroit Metro a monitorovali ľudí, ktorí mohli byť vystavení pred návratom do USA, povedala Lynn Sutfin, hovorkyňa. pre ministerstvo zdravotníctva a sociálnych služieb v Michigane.

To zahŕňalo monitorovanie zdravia 325 ľudí na príznaky COVID-19 v posledných týždňoch. Títo ľudia neboli umiestnení v karanténnom zariadení, povedal Sutfin. Namiesto toho boli požiadaní, aby sa izolovali doma na 14 dní alebo pokračujú, pretože sú považovaní za stredne rizikové alebo nízkorizikové.

Týchto 325 ľudí bolo identifikovaných buď na amerických letiskách počas zvýšených zdravotných kontrol, alebo boli cestujúcimi na výletných lodiach, ktoré mali potvrdený prípad COVID-19, povedal Sutfin. Niektorí z nich už absolvovali odporúčaných 14 dní domácej izolácie a vrátili sa do bežného života.

Tí, ktorí sú naďalej monitorovaní, majú zvyčajne „raz denne kontakt“, povedal Sutfin s osobou z ich miestneho zdravotníckeho oddelenia. "Môže to byť osobne, ale s najväčšou pravdepodobnosťou telefonicky," a pýtajú sa ich na ich zdravotný stav a na to, či majú charakteristické príznaky COVID-19, ako je horúčka, kašeľ alebo dýchavičnosť.

Päť Michigančanov malo negatívny test na nový koronavírus prostredníctvom vzoriek predložených CDC.

Ale predstavitelia štátneho zdravotníctva tiež spolupracovali s miestnymi zdravotníckymi oddeleniami, nemocnicami a ďalšími partnermi v oblasti zdravotnej starostlivosti, aby vytvorili skríningové postupy a naplánovali ďalšie kroky reakcie na prepuknutie, povedal Sutfin.

"V rutinných hovoroch s miestnymi zdravotníckymi oddeleniami a partnermi v oblasti zdravotnej starostlivosti MDHHS pracovalo na prechode našej pripravenosti a reakcie smerom k zmierňovaniu vplyvu komunity," povedal Sutfin.

"Zmierňujúce aktivity komunity bežne využíva v malom rozsahu verejné zdravotníctvo pri reakcii na ohniská. Môže ísť o reakciu verejného zdravia na prepuknutie ovčích kiahní v škole alebo školskom obvode alebo obmedzenie návštev v nemocniciach počas chrípkovej sezóny."

Biely dom znižuje dosah vírusu

Prezident Donald Trump v utorok na tlačovej konferencii v Indii zmiernil tón obáv z koronavírusu a uviedol, že vírus je „v našej krajine veľmi dobre pod kontrolou“.

"Máme s tým veľmi málo ľudí a… všetci ľudia sa zlepšujú," povedal Trump.

Trump požadoval 2,5 miliardy dolárov na boj proti vírusu, vrátane viac ako 1 miliardy dolárov na vývoj vakcíny, ale niektorí demokrati v Kongrese uviedli, že to nemusí stačiť.

„Žiadosť prezidenta Trumpa o financovanie na riešenie problému koronavírusu je oneskorená a neadekvátna,“ povedala americká senátorka Debbie Stabenow, D-Michigan. boj proti infekčným chorobám. Škrty v základných programoch, ako je rezervný fond rýchlej reakcie na infekčné choroby, nechávajú Američanov zraniteľných a nepripravených."

Messonnier trval na tom, že hrozba tohto nového vírusu je vážna.

"Chápem, že celá táto situácia sa môže zdať zdrvujúca a že narušenie každodenného života môže byť vážne," povedala. "Ale toto sú veci, na ktoré ľudia musia začať myslieť už teraz. Dnes ráno som sa pri raňajkách porozprával s mojou rodinou. Povedal som svojim deťom, že aj keď si nemyslím, že sú práve teraz ohrozené, my ako rodina, musíme sa pripraviť na výrazné narušenie našich životov.

„Mali by ste sa opýtať školy svojich detí na ich plány na prepustenie zo školy alebo zatvorenie škôl.

Contents


Posted

in

by

Tags: