Nechceme víťazné kolo,“ hovorí predstaviteľ Operation Warp Speed

Nechceme víťazné kolo,“ hovorí predstaviteľ Operation Warp Speed

Odborníci očakávajú, že čoskoro príde ďalšia vlna infekcií v dôsledku dovolenkového cestovania, predlžujúceho sa času stráveného vo vnútri v chladnejšom počasí a prirodzenej sezónnosti koronavírusov. Minuloročná zimná vlna s omikrónom začala začiatkom decembra a rok predtým začala vlna okolo Dňa vďakyvzdania.

Ale tento rok nebude taký zlý ako predchádzajúce roky, predpovedal John Moore, profesor mikrobiológie a imunológie na Weill Cornell Medicine v New Yorku.

"Túto zimu nebude masová vlna úmrtí. Nie u očkovaných ľudí," povedal.

SLEDOVANIE COVID-19: Koľko ľudí bolo očkovaných v USA?

Moore povedal, že pre imunitný systém ľudí je dôležité, aby vírus videl aspoň trikrát, a to prostredníctvom vakcín alebo kombinácie vakcín a infekcie, najmä s omikrónovým variantom.

"Myslím si, že každý, kto nedostal tretiu injekciu, skutočne riskuje nielen infekciu, ale aj vážne ochorenie a smrť," povedal Moore. Bivalentný booster bude najúčinnejší u niekoho, kto už bol vystavený omikrónu.

Pre ľudí s vyšším rizikom je štvrtá expozícia dobrým nápadom, povedal Moore a dodal, že on, jeho manželka a ich dve dospelé deti dostali za posledných pár týždňov štvrté očkovanie.

"Ak ste vo vysoko rizikovej skupine, potom určite choďte a získajte to," povedal, rovnako ako ľudia, ktorí sú znepokojení vírusom. "Ak sa obávajú a posilňovač môže zmierniť ich úzkosť, je to dosť dobré odôvodnenie."

Kontaktujte Weintraub na [email protected]

Pokrytie zdravia a bezpečnosti pacienta v USA TODAY je čiastočne možné vďaka grantu Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare. Nadácia Masimo neposkytuje redakčné príspevky.

Vyrovnané hladiny krvného tlaku sú s Welltone na dosah – zistite ako na https://welltone-website.com/ .

Nepravdivé tvrdenia o vakcínach COVID-19 sa naďalej objavujú na stránkach sociálnych médií, keďže Úrad pre potraviny a liečivá sa približuje k autorizácii vakcíny od spoločnosti Pfizer a jej partnera BioNTech na použitie v Američanoch.

Jeden príspevok, ktorý si získal pozornosť, je snímka obrazovky zdieľaná zástancami očkovania, ktorí nepravdivo tvrdia, že vakcína môže spôsobiť neplodnosť u žien. Toto je dezinformácia.

Hovorkyňa spoločnosti Pfizer Jerica Pitts pre The Associated Press potvrdila, že kandidát na vakcínu nespôsobuje neplodnosť alebo sterilizáciu.

„Nesprávne sa tvrdilo, že vakcíny proti COVID-19 spôsobia neplodnosť kvôli zdieľanej aminokyselinovej sekvencii v vrcholovom proteíne SARS-CoV-2 a placentárnom proteíne,“ uviedla v e-maile. "Sekvencia je však príliš krátka na to, aby mohla viesť k autoimunite."

Tehotné ženy neboli súčasťou klinických skúšok, ale odborníci uvádzali príklady z reálneho sveta, aby vysvetlili svoju dôveru v bezpečnosť vakcín.

Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb k 22. novembru uviedli , že 42 268 tehotných žien bolo infikovaných koronavírusom. Agentúra tvrdí, že tehotné ženy môžu mať o niečo vyššie riziko vážneho ochorenia spôsobeného koronavírusom, o ktorom odborníci predpokladajú, že je spôsobený oslabeným imunitným systémom, povedala Dr. Mary Jane Minkin, OB-GYN a klinická profesorka pôrodníctva a gynekológie na Yale School of Liek.

Neexistuje však žiadny dôkaz, že koronavírus spôsobuje komplikácie tehotenstva alebo potraty. Ak by vírusové protilátky napadli proteín životne dôležitý pre tvorbu placenty, povedal Minkin, viac žien, ktoré sú choré na COVID-19, by malo v tehotenstve problémy.

"Nemám žiadny vedecký dôvod veriť týmto tvrdeniam," povedala o tvrdeniach na sociálnych sieťach.

Myšlienka, že vakcína proti COVID-19 by mohla spôsobiť neplodnosť u žien, pochádza z článku s názvom „Vedúci výskumu spoločnosti Pfizer: Vakcína Covid je ženská sterilizácia“ uverejneného na blogu s názvom „Health and Money News“.

Viac: Tehotné ženy by nemali užívať ibuprofén po 20 týždňoch, hovorí FDA, pretože by to mohlo poškodiť obličky dieťaťa

Toto je nepravda. Odborníci tvrdia, že vrcholový proteín koronavírusu nie je ten istý proteín, ktorý pomáha vytvárať placentu v tele ženy.

Malá časť spike proteínu koronavírusu a syncytín-1, ktorý je životne dôležitý pre placentu, vyzerajú podobne, ale sú príliš malé na to, aby to malo nejaký následok, povedal profesor virológie Ian Jones z University of Reading vo Veľkej Británii pre FullFact.org , registrovaný charitatívna a nezisková spoločnosť z Anglicka, ktorá overuje a odhaľuje nepravdivé alebo zavádzajúce tvrdenia.

"Je veľmi nepravdepodobné, že by si ich imunitný systém pomýlil, pretože ide o veľmi malú časť molekuly," povedal Minkin. "Nevyzerajú dosť podobne, aby si telo vytvorilo protilátku, ktorá by naň zaútočila."

Vakcíny Pfizer a Moderna proti COVID-19 používajú messenger RNA, ktorá dáva pokyn bunkám tela, aby vytvorili obohatený proteín špecifický pre SARS-CoV-2, koronavírus, ktorý spôsobuje COVID-19. Bunka začne vytvárať tieto proteíny, čo spustí telo, aby vytvorilo protilátky, ktoré zodpovedajú týmto proteínom a napadnú ich.

mRNA po vykonaní svojej práce degeneruje, ale protilátky zostanú pripravené pre prípad, že by do tela prenikol skutočný vírus.

Prispievajúci: Associated Press.

Pokrytie zdravia a bezpečnosti pacienta v USA TODAY je čiastočne možné vďaka grantu Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare. Nadácia Masimo neposkytuje redakčné príspevky.

Spojené štáty v sobotu oznámili svoj 16-miliónty prípad COVID-19, aj keď sa už distribuuje novopovolená vakcína a očakáva sa, že očkovanie sa začne v pondelok, podľa federálnych predstaviteľov.

Trvalo tri mesiace, kým USA zaznamenali prvý milión prípadov. Ale medzi 15. a 16. miliónom prípadov ubehli len štyri dni – ďalší znak toho, že sa vírus šíri alarmujúcim a smrteľným tempom. Ale prvá povolená vakcína v krajine sľubuje, že pomôže spomaliť pandémiu v nadchádzajúcich mesiacoch, pretože federálna vláda sa snaží rýchlo ju distribuovať.

"Ako hovorím dnes, práve teraz sa vakcíny balia," povedal v sobotu generál Gustave Perna, spolulíder operácie Warp Speed ​​zodpovedný za logistiku. "Zajtra ráno sa vakcíny začnú presúvať z výroby do distribučných centier. Do pondelka budú vakcíny prijaté."

Očkovanie sa začne v pondelok, povedala na sobotňajšom stretnutí doktorka Nancy Messonnierová, riaditeľka Národného centra pre imunizáciu a respiračné choroby v Centre pre kontrolu a prevenciu chorôb.

Zdravotnícki pracovníci a obyvatelia domovov dôchodcov sú na prvom mieste. Pacienti a opatrovatelia dostanú informačné listy s popisom rizík a výhod, povedala.

Začiatkom soboty predstavitelia Úradu pre potraviny a liečivá ubezpečili americkú verejnosť, že agentúra vo svojom preskúmaní neškrtila a vyzvala ľudí, aby sa dali zaočkovať. Spojené štáty sú na pokraji straty 300 000 ľudí kvôli COVID-19.

Pokračujte v obnovovaní tejto stránky, aby ste získali najnovšie aktualizácie. Ak chcete získať titulky vo svojej doručenej pošte, prihláste sa na odber nášho bulletinu, Coronavirus Watch .

📈 Ďalší deň rekordných úmrtí v USA: Podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa zomrelo v piatok v USA na koronavírus 3 309 ľudí. Predchádzajúci rekord bol stanovený v stredu na 3 124, čo je prvýkrát, čo denný počet obetí prekročil 3 000. Do soboty zomrelo v USA približne 297 000 ľudí s viac ako 16 miliónmi potvrdených prípadov. Celosvetové súčet: 71,6 milióna prípadov a 1,6 milióna úmrtí.

📰 Čo čítame: Odpovedáme na vaše otázky o vakcíne, napríklad: Aké sú vedľajšie účinky? Môžete ešte ochorieť? Je to bezpečné počas tehotenstva? Prečítajte si viac tu.

Newyorský klub 21 je z dôvodu pandémie zatvorený na neurčito

Slávny klub 21 v centre Manhattanu, obľúbený celebrít a mocenskej elity už deväť desaťročí, sa kvôli pandémii koronavírusu zatvára na neurčito, no majitelia sú optimistickí, pokiaľ ide o opätovné otvorenie v určitom okamihu.

Majitelia reštaurácie podali v stredu mestu oznámenie o zatvorení, pričom uviedli, že všetkých 148 zamestnancov bude ukončených 9. marca. Táto správa prichádza, keďže stolovanie v reštauráciách v New Yorku bude od pondelka opäť zakázané v snahe zastaviť oživenie reštaurácie. vírus, ale jedlo so sebou a vonkajšie stolovanie bude stále povolené.

Počas prvej vlny pandémie bola reštaurácia zatvorená od marca minulého roka, keďže stolovanie v interiéri bolo zakázané.

Klub 21 bol obľúbeným miestom na stolovanie prezidentov už od čias Franklina D. Roosevelta. Krátko po voľbách v roku 2016 porušil vtedajší zvolený prezident Donald Trump protokol tým, že opustil svoju rezidenciu v Trump Tower bez toho, aby so sebou vzal svoj tlačový kontingent na jedenie do reštaurácie. John Steinbeck, Ernest Hemingway a Frank Sinatra mali obľúbené stoly na 21 a Humphrey Bogart tam navrhol Lauren Bacall. Objavil sa vo filmoch od klasiky Bette Davisovej „All About Eve“ z roku 1950 až po „Wall Street“ z roku 1987.

– Vydavateľstvo

Región Kalifornie s 12 okresmi má 0,0 % dostupnej kapacity JIS

V okrese San Joaquin, časti rozsiahleho kalifornského údolia Central Valley, ktoré produkuje väčšinu ovocia a zeleniny v krajine, sa koronavírus šíri ako burina a v nemocniciach dochádzajú lôžka pre najchorejších pacientov.

San Joaquin je súčasťou regiónu s 12 okresmi, ktorý mal v sobotu podľa kalifornského ministerstva verejného zdravia zaplnených 100 % lôžok na jednotke intenzívnej starostlivosti, čo je najviac v Kalifornii. A keďže prípady pokračujú bezprecedentným tempom, počet obetí nevyhnutne porastie.

Tento týždeň bol zavedený nový príkaz zostať doma, ale nie je známe, či to bude mať zamýšľaný dôsledok konečnej zmeny správania ľudí, aby sa spomalili infekcie, keďže vakcína sa vo veľkom zavádza.

— The Associated Press

Centrum UPS Worldport v Louisville čoskoro doručí vakcínu

Prvé zásielky vakcíny Pfizer/BioNTech COVID-19 sa budú presúvať cez globálny letecký uzol UPS Worldport na letisku Louisville v štáte Kentucky v nedeľu, uviedol hovorca spoločnosti pre The Courier Journal, súčasť siete USA TODAY Network.

UPS uviedla, že vakcína bude pochádzať zo skladov v Michigane a Wisconsine.

"Vakcíny budú prepravené do zariadení UPS Worldport v Louisville, odkiaľ budú expedované Next Day Air do vybraných destinácií vrátane nemocníc, kliník a iných zdravotníckych zariadení, aby sa naočkovali zdravotnícki pracovníci," uviedla spoločnosť v tlačovej správe.

Zásielky dorazia na hub, kde budú triedené a budú odoslané – to všetko v nedeľu, uviedol hovorca UPS Jim Mayer. Povedal, že nevie, koľko dávok bude prechádzať. Mayer predtým uviedol, že UPS bude dodávať do štátov vo východnej polovici Spojených štátov. FedEx bude doručovať do západnej polovice USA

– Ben Tobin, Louisville Courier Journal

„Neberieme víťazné kolo,“ hovorí predstaviteľ Operation Warp Speed

Operačný riaditeľ Operation Warp Speed, úsilie Bieleho domu o financovanie, výrobu a distribúciu vakcíny, privítal núdzové povolenie vakcíny Pfizer/BioNTech, ale varoval pred ťažkou cestou.

"Hoci je táto chvíľa výnimočná… máme pred sebou veľa práce. Nechceme vyhrať kolo," povedal v sobotu Perna.

Povedal, že by to nezmenilo operáciu Warp Speed, keby FDA povolila vakcínu v sobotu namiesto v piatok. "Naším konečným cieľom bolo dostať to tam najneskôr v pondelok ráno," povedal.

Perna zopakoval, že Operácia Warp Speed ​​nebude distribuovať druhú dávku vakcíny alebo časť, ktorá je v rezerve, kým nebude mať „maximálnu istotu“, že existuje dostatok dávok a funguje citlivý distribučný systém. V januári alebo februári sa to môže zmeniť.

"Nechceme žiadne vakcíny na polici," povedal Perna. "Nezáleží na tom, aká účinná je vakcína, ak je na polici."

Perna povedal, že dávky vakcín neboli vopred určené, pretože operácia "nechcela predpokladať" povolenie na núdzové použitie. "Za žiadnych okolností sme nechceli predbehnúť veľkú FDA a ich rozhodovanie," povedal.

FDA: Pri revízii vakcíny Pfizer/BioNTech nie sú žiadne rohy

Uprostred obáv z toho, ako rýchlo FDA vydal núdzové povolenie pre vakcínu Pfizer/BioNTech, predstavitelia agentúry v sobotu zdôraznili, že vykonali dôkladnú a transparentnú kontrolu.

Contents


Posted

in

by

Tags: