Αυτό γίνεται πιο συνηθισμένο. μπορεί να υπάρξει αντικαταβολή.

Αυτό γίνεται πιο συνηθισμένο. μπορεί να υπάρξει αντικαταβολή.

Ασφάλιστρο

Η μηνιαία αμοιβή που καταβάλλεται σε έναν ασφαλιστή υγείας για να διατηρήσει το πρόγραμμα σε εφαρμογή. Είναι σαν τη μηνιαία χρέωση που χρεώνει το Netflix, εκτός από το ότι θα πληρώσετε για τουλάχιστον ορισμένες από τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που χρησιμοποιείτε.

Αφαιρέσιμος

Τα χρήματα που πρέπει να πληρώσετε για τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης προτού η ασφαλιστική σας εταιρεία επιλέξει την καρτέλα. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι $150 ή $6.500 ανάλογα με το σχέδιο. Οι υπηρεσίες γενικά χρεώνονται μετά από μια επίσκεψη.

Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας: Όσο υψηλότερη είναι η έκπτωση, τόσο χαμηλότερο είναι το μηνιαίο ασφάλιστρο επειδή πληρώνετε περισσότερα για τις υπηρεσίες. Όσο χαμηλότερη είναι η έκπτωση σας, τόσο υψηλότερο είναι το μηνιαίο ασφάλιστρο. Πρέπει να πληρώσετε πριν πληρώσει ο ασφαλιστής υγείας.

Έχετε ένα από αυτά στα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου και σπιτιού σας επίσης. Η διαφορά είναι ότι πιθανότατα χρησιμοποιείτε ασφάλιση υγείας περισσότερο από την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, εκτός και αν είστε πραγματικά κακός οδηγός. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε τι είναι η έκπτωση.

Μέγιστο/όριο εκτός τσέπης

Τα χρήματα που θα ξοδέψετε εάν έχετε ένα σωρό λογαριασμούς υγειονομικής περίθαλψης και εάν παραμείνετε στο δίκτυο. Στα σχέδια που πωλούνται στην αγορά, περιλαμβάνει την έκπτωση, τη συνασφάλιση και τις ανταμοιβές.

Μην υποθέσετε ότι αυτό είναι το πολύ μεγαλύτερο ποσό που θα πληρώσετε για την υγειονομική περίθαλψη σε ένα χρόνο. Πιθανότατα δεν περιλαμβάνει μηνιαία ασφάλιστρα, χρεώσεις που προέρχονται από επίσκεψη σε πάροχο εκτός δικτύου ή κόστος συνταγογράφησης.

Δίκτυο

Οι πάροχοι, τα νοσοκομεία και οι εγκαταστάσεις με τις οποίες έχει συναφθεί η ασφάλισή σας. Αυτά είναι που δέχονται την ασφάλισή σας. Ελέγξτε εάν ένας πάροχος υπηρεσιών υγείας, συνήθως ένας γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης ή ένας επαγγελματίας νοσηλευτής, είναι στο δίκτυο εάν μια υπάρχουσα σχέση είναι σημαντική για εσάς.

Ένα σχέδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει συνδυασμούς μεμονωμένων γιατρών, κλινικών, νοσοκομείων ή νοσοκομειακών αλυσίδων, που ονομάζονται επίσης συστήματα υγείας. Γύρω από το Nashville, τα μεγάλα συστήματα υγείας είναι το Saint Thomas Health, το TriStar Health και το Vanderbilt University Medical System.

Η κατανόηση του δικτύου στο σχέδιό σας είναι απαραίτητη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σχέδιό σας χωρίς υπερβολικές δαπάνες. Μάθετε ποιοι πάροχοι περιλαμβάνονται και δείτε αυτούς. Ή λάβετε έναν μεγάλο λογαριασμό για να δείτε έναν πάροχο εκτός δικτύου. Πιστέψτε με, αυτό είναι να μιλάς με εμπειρία.

Πρόγραμμα υγείας υψηλής έκπτωσης

Προγράμματα ασφάλισης υγείας που έχουν υψηλότερες εκπτώσεις και, επομένως, χαμηλότερα ασφάλιστρα από τα παραδοσιακά προγράμματα.

Μην αφήνετε την υψηλή αρτηριακή πίεση να περιορίζει τη ζωή σας – εξερευνήστε το Welltone στη διεύθυνση https://welltone-website.com/el/ .

Κάλυψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Δεν πληρώνουν όλα τα προγράμματα το ίδιο για συνταγές. Εάν παίρνετε πολλά φάρμακα ή χρησιμοποιείτε εμπορικές ονομασίες, τότε δώστε μεγάλη προσοχή στην κάλυψη της συνταγής.

Αγορά

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν σχέδια σε αυτές τις κατηγορίες, από γυμνά κόκκαλα έως βελούδινα: Καταστροφικά, Χάλκινα, Ασημένια, Χρυσά, Πλατινένια.

Τηλεϊατρική

Εικονικές επισκέψεις σε πάροχο μέσω βίντεο ή τηλεφώνου, συνήθως για απλά ή θέματα ρουτίνας. Αυτό γίνεται πιο συνηθισμένο. μπορεί να υπάρξει αντικαταβολή. Ονομάζεται και τηλευγεία.

πάροχος πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Ο επαγγελματίας υγείας που αποτελεί το κύριο σημείο επαφής για τσεκ απ και προβλήματα υγείας. Συνήθως αυτό το άτομο είναι γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης ή νοσηλευτής και για ορισμένες γυναίκες, OB/GYN.

Σούπα αλφαβήτου

FSA (Εύκαμπτος λογαριασμός δαπανών)

Ένας λογαριασμός μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από τον εργοδότη που χρηματοδοτείται με μισθούς προ φόρων και χρησιμοποιείται για έξοδα όπως οι αμοιβές.

HSA (λογαριασμός αποταμίευσης υγείας)

Ένας λογαριασμός για άτομα σε προγράμματα υγείας με υψηλή έκπτωση που δεν φορολογούνται όταν κατατίθενται.

HRA

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα από δύο πράγματα.

  • Λογαριασμός αποζημίωσης υγείας: Λογαριασμοί που συνήθως χρηματοδοτούνται και ανήκουν σε έναν εργοδότη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ορισμένα ιατρικά έξοδα.
  • Αξιολόγηση κινδύνου για την υγεία, που ονομάζεται επίσης αξιολόγηση υγείας: Μια έρευνα, συνήθως ψηφιακή, που μπορεί να απαιτείται ή να παρέχεται από τους εργοδότες. Τα αποτελέσματα χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της συνολικής υγείας μιας ομάδας και ποιες μπορεί να είναι οι ανάγκες της.

HMO (οργανισμός συντήρησης υγείας)

Ένας τύπος ασφαλιστικού προγράμματος που απαιτεί συχνά να έχετε πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης επειδή το δίκτυο είναι χτισμένο γύρω από ένα σύνολο παρόχων. Οι ειδικοί χρειάζονται συχνά παραπομπές. πιθανότατα έχει περιορισμένη κάλυψη εκτός δικτύου. Ελέγξτε την κάρτα ασφάλισής σας για το ακρωνύμιο "HMO".

PPO (προτιμώμενος φορέας παροχής)

Ένας τύπος προγράμματος ασφάλισης που έχει ένα προτιμώμενο δίκτυο αλλά συνήθως προσφέρει επιλογές εκτός δικτύου με επιπλέον κόστος. Ελέγξτε την κάρτα ασφάλισής σας για το ακρωνύμιο "PPO".

EPO (αποκλειστικός οργανισμός παροχής)

Ένα περιορισμένο δίκτυο παρόχων, συχνά χωρίς κάλυψη εκτός δικτύου. Οι ειδικοί μπορεί να μην χρειάζονται παραπομπές. Ελέγξτε την κάρτα ασφάλισής σας για το ακρωνύμιο "EPO" και γνωρίστε το δίκτυό σας.

Προσαρμογή από Healthcare.gov, Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, BlueCross BlueShield of Michigan, UnitedHealthcare

Επικοινωνήστε με την Holly Fletcher στο 615-259-8287 ή στο Twitter @hollyfletcher .

"Δεν υπάρχει συμμετρία" στις ενότητες του Affordable Care Act που ορίζουν ποιες οντότητες μπορούν να δημιουργήσουν ανταλλακτήρια και πού είναι διαθέσιμες εκπτώσεις φόρου, κάτι που ο Blumstein είπε ότι είναι προϊόν του τρόπου με τον οποίο γράφτηκε το νομοσχέδιο σε ξεχωριστές επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας. "Είναι εκπληκτικό που τα κατάφεραν όπως έκαναν. Στο τέλος, όταν γράφετε έναν λογαριασμό 2.000 σελίδων, θα υπάρξουν κάποιες δυσλειτουργίες."

Ο Φάρινγκερ είπε ότι το επιχείρημα και οι συνέπειες θα ήταν πολύ διαφορετικές αν είχε προκύψει αυτή η υπόθεση πριν από την πρώτη ανοιχτή εγγραφή.

"Αυτό είναι διαφορετικό από την κατάσταση που είχαμε το 2012 με την άλλη υπόθεση ACA, επειδή αυτή εκδικαζόταν πριν τεθούν σε ισχύ πολλά τμήματα της ACA. Ήταν όλα θεωρητικά", είπε ο Farringer. «Αλλά αυτή τη στιγμή, μιλάμε για πραγματικό αντίκτυπο σε άτομα που έχουν επί του παρόντος ασφάλιση και αντιμετωπίζουν την πραγματική πιθανότητα να χάσουν τις επιδοτήσεις και τις πιστώσεις».

Τι πρέπει να προσέξει ο κόσμος στην απόφαση;

Για τον Blumstein, είναι ο ανώτατος δικαστής John Roberts και ο δικαστής Anthony Kennedy που πιθανότατα θα είναι οι αιφνιδιαστικοί ψήφοι.

Τέσσερις δικαστές αναμένεται να έρθουν στο πλευρό της κυβέρνησης — διατηρώντας τις εκπτώσεις φόρου σε ομοσπονδιακό ανταλλακτήριο — ενώ δύο, οι δικαστές Antonin Scalia και Samuel Alito, προβλέπεται να αποφανθούν έναντι των ενάγων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι πιστώσεις είναι διαθέσιμες μόνο στις κρατικές ανταλλαγές.

«Η ειλικρινής απάντηση είναι ότι είναι μια ανατροπή αυτή τη στιγμή, αλλά αν έρθει η ώθηση να σπρώξει, είναι ελαφρώς πιο πιθανό να κερδίσουν οι ενάγοντες», είπε ο Blumstein. "Αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος γι’ αυτό. Όποτε μπαίνεις στην αρένα μπορεί να κάνεις λάθος – είναι μια ανατροπή αυτή τη στιγμή."

Ο Φάρινγκερ είπε να προσέξει τι λέει το δικαστήριο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εάν μια απόφαση καταλήξει στους ενάγοντες.

«Εάν οι ενάγοντες επικρατήσουν, μπορεί να είναι αρκετό για να κάνουν τα δύο μέρη να βρουν κάποιο κοινό έδαφος», είπε.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου θα μπορούσε να στείλει την υπόθεση σε ένα κατώτερο δικαστήριο, αλλά σε αυτό το σενάριο, όπως είπαν και οι δύο, ο Blumstein και ο Farringer, το αποτέλεσμα θα ήταν προφανές – ότι οι πιστώσεις θα ήταν διαθέσιμες μόνο σε κρατικά χρηματιστήρια, εκτός εάν υπάρξει αλλαγή σε ο νόμος.

Μια απόφαση για τους ενάγοντες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι εκπτώσεις φόρου εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα μπορούσε να αναθεωρήσει το νόμο ή οι 34 πολιτείες χωρίς ανταλλαγές θα μπορούσαν να τους θεσπίσουν.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι πιθανό ότι οι εκπτώσεις φόρου θα ισχύουν για το υπόλοιπο αυτού του ημερολογιακού έτους.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια στο Τενεσί;

Farringer: "Ακόμα κι αν οι προσφεύγοντες είναι νικητές, αυτό δεν αποκλείει τα άτομα από το να λαμβάνουν τελικά επιδοτήσεις και πιστώσεις. Μερικά πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν: Από τη μια πλευρά, το Κογκρέσο θα μπορούσε να αλλάξει τη γλώσσα. Ή, εναλλακτικά, τα κράτη θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ανταλλαγή.

«Στο βαθμό που το Τενεσί αποφάσισε να δημιουργήσει μια ανταλλαγή με βάση μια απόφαση υπέρ των προσφευγόντων, τότε οι επιδοτήσεις και οι πιστώσεις θα ήταν διαθέσιμες στους κατοίκους του Τενεσί.

"Υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε εάν φύγουν οι επιδοτήσεις και οι πιστώσεις: Πρώτον, πότε θα φύγουν οι επιδοτήσεις και οι πιστώσεις; Επίσης, παρακολουθήστε και μείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που αποφασίζει να κάνει το Τενεσί. Εάν φύγουν οι πιστώσεις και οι επιδοτήσεις, είναι Το Τενεσί θα επιταχύνει και θα ανοίξει το δικό του ανταλλακτήριο και θα επιτρέψει στους πολίτες και τους κατοίκους του να έχουν ξανά πρόσβαση σε αυτές τις πιστώσεις και τις επιδοτήσεις;».

Το Τενεσί θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξεύρεση εθνικής λύσης, είπε ο Μπλουμστάιν, σημειώνοντας ότι οι Αμερικανοί γερουσιαστές της πολιτείας «προσπαθούν πάρα πολύ να εργαστούν σε όλους τους διαδρόμους».

Είναι εφικτό ότι οι σημερινοί εκλεγμένοι αξιωματούχοι, είπε ο Blumstein, μαζί με τον πρώην γερουσιαστή Bill Frist και τον πρώην κυβερνήτη Phil Bredesen, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξεύρεση ενός «ψηφίσματος με βάση το Τενεσί».

Ο κομματισμός θα μπορούσε να είναι δύσκολο να ξεπεραστεί επειδή ο νόμος για την προσιτή φροντίδα, γνωστός και σε επικριτές και υποστηρικτές ως ObamaCare, είναι πολιτικά διχαστικός. «Είναι τόσο δύσκολο να γίνει μια λογική συζήτηση για αυτό από όλες τις πλευρές», είπε ο Blumstein. «Αυτή μπορεί να είναι η παροιμιώδης κλωτσιά στην πίσω πλευρά».

Επικοινωνήστε με την Holly Fletcher στο 615-259-8287 και στο Twitter @hollyfletcher .

Ο αντίκτυπος στο Τενεσί

•Αριθμός κατοίκων του Τενεσί με ασφάλιση στο ανταλλακτήριο: 231.000

•Αριθμός ατόμων με εκπτώσεις φόρου στο Τενεσί: περισσότερα από 185.000

•Μέσο μηνιαίο κόστος προγράμματος στο Τενεσί με πίστωση φόρου: 110 $

•Μέση μηνιαία πίστωση φόρου στο Τενεσί: 211 $

Πηγή: Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Standard & Poor’s

Τα άτομα που είναι ανασφάλιστα και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για απαλλαγή από πρόστιμα θα μπορούσαν να πληρώσουν 95 $ ανά ενήλικα ή 1 τοις εκατό του φορολογητέου εισοδήματός τους, όποιο είναι μεγαλύτερο. Πριν από την κατάθεση φόρων, ορισμένοι πίστευαν ότι θα τους επιβληθεί πρόστιμο μόνο 95 $ και μπορεί να είχαν επιλέξει να πληρώσουν το πρόστιμο αντί να ασφαλιστούν.

Η αλήθεια θα μπορούσε να προκαλέσει σοκ για κάποιους. Η μέση ποινή για το να είσαι ανασφάλιστος είναι 172 $ σε αυτό το σημείο της φορολογικής περιόδου, δήλωσε η Kathy Pickering, εκτελεστική διευθύντρια του The Tax Institute στο H&R Block.

Υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις για τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να αποφύγουν την ποινή, αν και η πλοήγηση στη διαδικασία αίτησης εξαίρεσης μπορεί να είναι κουραστική ή προκλητική.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι οι άνθρωποι που πιάστηκαν απρόσεκτοι από την ποινή δεν θα γνωρίζουν ότι υπάρχουν εξαιρέσεις, δήλωσε ο Robert Nadler, δικηγόρος που ειδικεύεται στους φόρους στην Legal Aid Society στο Νάσβιλ.

Οι άνθρωποι που έρχονται στο H&R Block για βοήθεια υποβάλλουν αίτηση για εξαιρέσεις σε υψηλότερο ποσοστό από εκείνους που υποβάλλουν μόνοι τους, είπε ο Pickering.

"Αν κάποιος είχε αιφνιδιαστεί από αυτή την ποινή, αυτή η ποινή θα αυξηθεί σημαντικά το επόμενο έτος. Με αυτή την ειδική περίοδο εγγραφής είναι ανοιχτή – πρέπει πραγματικά να το εκμεταλλευτεί", είπε ο Pickering.

Οι άνθρωποι που έλαβαν φορολογική επιδότηση για να μειώσουν το μηνιαίο ασφάλιστρο θα μπορούσαν επίσης να βρεθούν αντιμέτωποι με μια έκπληξη. Εάν υποτίμησαν το εισόδημά τους, η επιδότηση θα μπορούσε να ήταν πολύ υψηλή, πράγμα που σημαίνει ότι τυχόν επιστροφή χρημάτων θα μειωθεί για να συμβιβαστούν οι επιδοτήσεις που έλαβαν με αυτό που κέρδισαν.

"Είναι λογικό όταν εγγράφεστε, πληρώνετε τους φόρους σας επειδή τα δύο συνδέονται στενά με τον σχεδιασμό του νόμου για την προσιτή φροντίδα", δήλωσε ο John Graves, επίκουρος καθηγητής πολιτικής υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Vanderbilt. «Γενικά δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να γνωρίζουν οι άνθρωποι ποιο είναι το εισόδημά τους».

Στο Τενεσί, περίπου 121.000, ή το 80 τοις εκατό όσων αγόρασαν ασφάλιση στο ομοσπονδιακό χρηματιστήριο, χρησιμοποίησαν πίστωση φόρου. Για το 2015, ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τις 187.000.

Επικοινωνήστε με την Holly Fletcher στο 615-259-8287 ή στο Twitter @hollyfletcher .

Ποινές για μη ασφάλιση

• 2014: 95 $ ανά ανασφάλιστο ενήλικα, 47,50 $ ανά ανασφάλιστο παιδί ή 1 τοις εκατό του φορολογητέου εισοδήματος, όποιο είναι μεγαλύτερο

• 2015: 325 $ ανά ανασφάλιστο ενήλικα, 162,50 $ ανά ανασφάλιστο παιδί ή 2 τοις εκατό του φορολογητέου εισοδήματος, όποιο είναι μεγαλύτερο

• 2016: 695 $ ανά ανασφάλιστο ενήλικα, 347,50 $ ανά ανασφάλιστο παιδί ή 2,5 τοις εκατό του φορολογητέου εισοδήματος, όποιο είναι μεγαλύτερο

• 2017: Η ποινή θα προσαρμόζεται ετησίως για τον πληθωρισμό κάθε χρόνο μετά το 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση υγείας και τον αντίκτυπό της στους φόρους σας, επισκεφθείτε το healthcare.gov/taxes .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξαιρέσεις από το Legal Aid Society: sitemason.com/files/iCo7nO/Healthcaretaxweb115.pdf .

Καυτές ρόδες

261.000 Toyota Camry με MSRP 22.970 $. Το Camry ήταν ένα από τα 10 καλύτερα κλεμμένα αυτοκίνητα στο Τενεσί το 2013, σύμφωνα με το National Insurance Crime Bureau.

Πλήρεις πίνακες

Μια δωρεά αυτού του μεγέθους στο Second Harvest of Middle Tennessee θα ήταν αρκετή για να σερβίρει 24 δισεκατομμύρια γεύματα στους πεινασμένους Τενεσιάνους. Το Second Harvest μπορεί να σερβίρει 2.000 γεύματα με δωρεά 500 $.

Contents


Posted

in

by

Tags: